ADVENTSKALENDER #2 // DIY

29.11.2014
18:17

God kveld mine fantastiske lesere! Jeg setter så utrolig stor pris på dere! Idag har jeg laget ennå en adventskalender, fordi jeg syntes det er så gøy å vise dere hvor enkelt det kan gjøres. Det er veldig mange som lager en adventskalender til noen man er glad i. Men jeg føler ofte det blir kjøpt inn ting man egentlig ikke har brukt for, man kjøper det bare for å kjøpe det. Det handler jo om og telle ned dagene før jul, og det kan gjøres på utrolig mange måter. Det trenger ikke å koste så mye heller. Hva om du allerede har planlagt en jule aktivitet en dag i Desember? Da kan jo dette være bak en av lukene? Fks. Pepperkakebaking, Kino etc. 

Jeg vil vise dere, tror jeg den rimeligste adventskalenderen man kan lage selv. 

Jeg har valgt å lage en kalender til min mor. Der jeg bak hver luke skal skrive noe positivt om henne hver dag. Det tror jeg hun kommer til å elske. Man kan som nevnt tidligere gi en sånn kalender til en kjæreste, en venn eller et barn. Alle kan få en slik adventskalender. Den er så utrolig koselig, å ikke minst super enkel å lage. 

Det eneste du trenger for å lage denne er: 

- Hvit kartong - Kan fåes kjøpt på de fleste hobby butikker 

- Tall klistremerker - Kjøpt på Søstrene Grene - 7,78,-

- Washitape - Kan kjøpes på de fleste hobby butikker 

- Gul felt - Kan kjøpes på de fleste hobby butikker 

- En penn å skrive med - Dette hadde jeg liggende 


Det første jeg startet med å gjøre var å klippe opp kartongen i like store firkanter/kvadrater. Jeg brukte en kuttematte, men du kan fint bruke en saks for å klippe de ut. Målene jeg brukte: 7,5 x 10 cm. Klipp ut 24 stk. 

Etter at jeg hadde kuttet ut alle de 24 like store kvadratene, så Klippet jeg ut en stjerne av den gule felten. Man kan også bruke gul kartong om det er det man har liggende, og man kan også sløyfe dette steget. Alt er opp til hvordan du ønsker å gjøre det. Så tok jeg klistremerkene og klistret på et tall på hver at kvadratene. 

Når det er gjort, er det bare å finne frem en penn å skrive noe fint bak på hver av kvadratene. Som nevnt så skal dette være til min mor, og jeg har valgt å skrive en positiv ting til henne hver dag frem til jul. Men du kan gjøre hva du vil. Etter det er gjort, kan du finne ut hvordan du vil plassere de på veggen. Jeg har valgt at det skal se ut som et juletre. Men om du vil ha de bortover langs veggen eller i en stor firkant, er det helt opp til deg. Slik valgte jeg å gjøre det: 

jeg tok stjenen på toppen 

24

23 22

21 20 19 18 

17 16 15 14 13 

12 11 10  9   8   7  

6   5   4   3   2   1  

 

Jeg festet opp hver kvadrat med washitape med hjerter på, Det er fordi det er enkelt å få det av fra veggen. Men om du vil bruke noe annet er det helt opp til deg. Men jeg vil ikke anbefale å bruke en veldig sterk tape, for malingen kan komme av. Sånn, så er du ferdig. Jeg syntes det er så koselig å telle ned til jul :) Om du ennå ikke har laget en adventskalender til deg selv eller noen andre du er glad i, så kan du prøve deg på denne, kjempe enkel og veldig koselig. Hvordan ser din adventskalender ut i år? 

 

Når du vil det skal bli gjort rikitg.. gjør det selv!

Følg meg gjerne på Instagram @martbakk & @barediy 

Om du lager dette eller har fått inspirasjon fra dette innlegget vil jeg gjerne se prosjektet ditt, Bruk #barediy 

 
7 kommentarer

Louise Bellingmo 29.11.2014 18:28
Så kreativt! :) Kjempe bra tips! ♥
barediy 29.11.2014 18:44
Louise Bellingmo: Takk :) så kjekt du likte den :)
Therese Bråthen<3 29.11.2014 22:43
Den var utrolig fin, skal lage noe lignende i julegave til kjæresten min jeg faktisk å det gleder jeg meg til :) I år blir det ikke noen julekalender på oss, men trenger ikke det nesten heller :)
barediy 29.11.2014 22:49
Therese Bråthen: så kjekt du likte den Therese :) koselig da, man må ikke ha julekalender for å få en fin jul :)
Therese Bråthen<3 30.11.2014 00:51
Nei det trenger man ikke, men neste år blir det julekalender da :) hehe
Pernille 30.11.2014 02:35
Den var utrolig fin! :)
barediy 30.11.2014 02:45
Pernille: ååh, tuuusen takk :) kjekt du likte den :)

Skriv en ny kommentar

barediy 24, Stavanger
Takk for at akkurat du tok turen innom bloggen min. Først og fremst handler denne bloggen om DIY prosjekter, og jeg kommer til å dele alle prosjektene jeg lager med dere. Kontakt: marthe.bakken@hotmail.com

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Lenker

hits